Translate

dimecres, 22 d’octubre del 2008

PINTANT MODERNISME


Casa Batlló (fragment)

Ja sé que no és cap originalitat, n’està ple de pintors, d’aquarel·listes, que han pintat la Pedrera, la Casa Batlló, i un llarg etcètera. Però una cosa és mirar-se un quadre d’un altre i una altra molt diferent és passar per l’experiència de pintar-lo un mateix. Aquesta cosa poc original, ha estat un descobriment molt interessant per a mi quan m’ha tocat fer-la.
D’una banda està bé pintar un indret emblemàtic de la ciutat, fàcilment reconeixible. I d’altra banda ha estat un repte, no ha estat gens fàcil. L’arquitectura modernista incorpora tants elements: ferro, ceràmica, fusta, mosaic...que és molt fàcil perdre’s en els detalls. I això és precisament el que jo no vull. Ja he comentat en una entrada anterior que no m’agrada la descripció excessiva, perquè el resultat és un cromo d’aspecte molt poc inspirat. I m’ha costat molt simplificar sense perdre l’aspecte original de Casa Batlló.
Sempre m’han agradat els edificis modernistes, especialment els de formes curves, amb una decoració tant abundant. A veure si m’animo a fer-ne algun més, perquè per pintar aquestes coses cal estar animat.

Fins aviat.

2 comentaris:

joshemari ha dit...

Hola Andreu,
Sí que es original esta pintura! Como dices hay muchos que la han pintado, entre los que me incluyo yo (algún día la bajaré al blog), pero nadie o muy pocos, con tan pocos trazos han expresado tan bién todo ese entramado complicado de maderas, hierros de forja, mosaicos, colores etc. que están en todas las obras de Gaudí.
Me gusta!
Sigue pintando a Gaudí, porque es un verdadero RETO.

antigonaBCN ha dit...

Amic Andreu, enhorabona pel repte.

Segur que te n'has adonat de la gran similitud que hi ha entre els balcons forjats de la façana que has retratat i els caràcters de l'escriptura xinesa. Deu haver-hi alguna relació entre la visió gaudiniana i l'imaginari oriental? O és que intentaves transmetre un missatge críptic a l'enemic? Apa-li!