Translate

dijous, 2 d’octubre del 2008

FREDERIC LLOVERAS


He conseguido una foto de la acuarela de Lloveras que comenté en la entrada anterior. No sé si tal como insinuaba le he dado demasiada importacia y quizás no haya para tanto. Es una buena acuarela, pero quizás es algo simple, no acaba de explicar demasidas cosas. De todas formas, insisto en que fue la primera vez en mi vida en que aprecié una acuarela hecha por alguien que dominaba el medio con el que trabajaba: es súper transparente y toda la parte de la mitad para abajo es maravillosa.
No sé demasiado de la vida de Lloveras. Viajó y expuso en el extranjero. La verdad es que sé muy poquito de él. En la Agrupació tienen su biografía. A ver si un día me dedico...

7 comentaris:

antigonaBCN ha dit...

Amic Andreu,

Saps el que més m'agrada d'aquesta obra? Coincideixo amb tu, la part inferior, però especialment la dreta: la vorera, ombrívola, amb poqueta llum, però amb reflexos propvinents de l'edifici del davant i amb els foscos derivats de l'ombra de l'arbre.

Please, continua il·lustrant-nos.

Anònim ha dit...

Va morir exactament als 72 anys.
Va exposar a Paris i Londres, entre d'altres.
tinc bastanta informació sobre ell.

Anònim ha dit...

Busqueu acuareles d,en Torras Bachs, crec que co acuarelista va superar en Lloveras.

Anònim ha dit...

Si,Lloveras y Torras Bachs varen anar junts a pintar molts anys,amb Manel Coll, Moreno,Valls Bordoy,i d´altres...Quina peña d´artistes i quins tiberis!!

Anònim ha dit...

Antes de poner que se habia suicidado te tenias que haber enterado mejor. Fue una persona maravillosa que murio del corazón en Tossa de Mar.

Andreu Aguilar Sas ha dit...

Respecte l'últim comentari, aquesta persona té tota la raó. Vaig posar que s'havia suicidat perquè m'ho va comentar un pintor, però mai ho havia constatat. Em sap greu have-ho escrit tan lleugerament. L'he esborrat de l'entrada.

Anònim ha dit...

Se suicidio poniéndose una bolsa en la cabeza.Se